Cyberwereld

Voorbeeld en uitleg van veilig internet

Cyber wereld en inwoners

 Welkom in Cyberwereld

Deze wereld bestaat sinds 1991 en is dus 21 jaar oud. Vanaf dat moment is het alleen maar gaan groeien. Nu hebben wij al twee miljard inwoners. In cijfers is dat: 2.000.000.000 mensen. Een ander naam voor Cyberwereld is het Internet.

De vriendelijke inwoners genieten van veel vrijheid, plezier en kennis. Normaal zorgt iedere inwoner voor zijn eigen veiligheid. Maar als het gaat om veiligheid is er maar 1 in Cyberwereld die meer weet dan iedereen. Dit is onze held, Sir Scan A Lot. 

Helaas zijn er ook inwoners die vrijheid, plezier en kennis niet leuk vinden. Deze inwoners willen anderen kwaad doen. Of heel vervelend doen. De leider van het kwaad is prins Malware. Deze prins heeft een leger klaar staan om veel kwaad te doen in Cyberwereld.

klik hier voor de eerste veilig internet game van BrowseSafe, Het computer kasteel.

Goed tegen kwaad

Sir Scan A Lot

Kasteel Compustein

Ridders van de orde Scanners

Firewall

 

Prins Malware

Spyware

Scareware

Sir Scan A Lot

Hallo allemaal en welkom ik ben Sir Scan A Lot.

Hallo allemaal, mijn naam is Sir Scan A Lot. Ik ben heer en eigenaar van mijn eigen kasteel Compustein. Ik woon daar met mijn hond Cookie en mijn paard Browser. Mijn kasteel staat in de digitale wereld Cyberwereld.

Prins Malware

Ughh ik ben dus prins Malware wat is je wachtwoord?

Ik ben prins Malware. Mijn hobby's zijn pesten, stelen en alles wat slecht is. Alleen Sir Scan A lot en zijn leger weten mij vaak tegen te houden. Soms lukt het mij en mijn leger om kwaad te doen.

Kasteel Compustein

Kasteel Compustein van Sir Scan A Lot  (computer)

Kasteel Compustein is van Sir Scan A Lot. Het is zijn thuis in cyberwereld. Elke inwoner heeft zijn eigen kasteel. Hier bewaren zij hun persoonlijke gegevens, foto's, films en verdere belangrijke dingen. Bekende bouwbedrijven zijn: Windows, Linux en Apple.

Spyware

Psst ik ben Spyware en sluip graag kastelen binnen voor prins Malware

Dit is de spion van prins Malware. Hij probeert in de kastelen van anderen te komen. Als hij binnen is steelt hij persoonlijke gegevens. Deze gegevens zijn heel waardevol in de wereld van Cyberwereld.

Ridder van de orde Scanners

Ridder Quaran taine  (virusscanner)

Ridders van de orde Scanners. Deze ridders werken voor Sir scan A lot. Ze zijn goed getraind door grote namen als Norton, MacAfee, Avira.

Scareware

Ridder Scareware   (scareware)

Ridders van de orde Scareware zijn valse ridders. Ze doen net alsof ze bescherming bieden maar dat doen ze niet. Ze zeggen vaak dat je niet goed beveiligd bent als je de scareware ridders niet in dienst hebt.

 Firewall

Stadsmuur (firewall)Een firewall werkt net als een stadsmuur. Extra bescherming om prins malware tegen te houden. Firewalls worden gebouwd door dezelfde mensen die de ridders trainen. 

 
 Binnenkort Browser en Trojan Horse