Informatie voor Consumenten

Als consument gaat het internet een steeds belangrijkere rol gaat spelen in het leven. Met het groter en complexer worden van het internet worden ook de risico’s groter.

De berichtgeving over het phishing, diefstal van creditcard gegevens of ander misbruik neemt jaar na jaar toe. Als consument wilt u weten waar u aan toe bent als u op het internet actief bent. U wilt weten of een bepaalde webwinkel of website veilig is en dat uw gegevens niet misbruikt kunnen worden.

Stichting Browsesafe draagt hier aan bij door websites en webwinkels onafhankelijk te keuren. Op deze manier is voor u duidelijk dat het om een veilige website of webwinkel gaat.

Naast deze onafhankelijke keuring ziet Stichting Browsesafe een rol voor zichzelf weggelegd op het gebied van voorlichting. Zo is het erg belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van de gevaren van het internet, zodat ouders met een gerust hart hun kinderen kunnen loslaten op de digitale snelweg.

Stichting Browsesafe beoordeelt haar aangesloten leden op de volgende aspecten:

Veiligheid

Wanneer u persoonsgegevens verstuurt of een betaling verricht gebeurt dit via een beveiligde verbinding. Deze verbinding wordt uitvoerig getest door specialisten om te uw online veiligheid optimaal te kunnen waarborgen. 

Privacy

De website of webwinkel informeert u over hoe er met uw gegevens wordt omgegaan en conformeert zich aan dit beleid. Zo is het absoluuut niet toegestaan om uw gegevens zonder toestemming aan een derde partij te verstrekken. 

Algemene Voorwaarden

De webwinkel of website hanteert Algemene voorwaarden die aan bepaalde eisen voldoen. Welke eisen dat zijn leest u hier.