18+ indicator voor webwinkel en website

Meer inzicht veiligheid en betrouwbaarheid

afbeelding 18+ leeftijdsindicator

De 18+ leeftijdsindicator van Stichting BrowseSafe geeft meer inzicht over het assortiment, veiligheid en betrouwbaarheid van een webshop.

Stichting BrowseSafe stimuleert informatievoorziening met met dit initiatief. Bijvoorbeeld als waarschuwing voor jeugdige bezoekers, die vanwege hun leeftijd toch niet zijn gewenst.

Extra criteria zijn opgesteld voor het hanteren van deze 18+ indicator, die tevens gerespecteerd worden door alle BrowseSafe leden.

Bij schending van de criteria behoudt Stichting BrowseSafe het recht om de aanvraag te weigeren en de opgegeven website of webshop te melden bij cybercrime.

Alle BrowseSafe keurmerkleden die webshops of websites hebben in de branches: erotiek of gokdiensten hanteren een aangepaste BrowseSafe keurmerk.

BrowseSafe keurmerk 2012 18+

Criteria 18+ indicator

De content en marketing van de website bevat geen onzedelijk content.

  • Geen advertenties die pedofilie promoten en/of bevorderen. 
  • Geen seksueel misbruik of vertoning van minderjarigen.
  • Geen vertoning van bestialiteit. (sexsuele interactie met dieren) 
  • Geen werkelijk seksueel geweld (acteerwerk uitgesloten indien expliciet aangegeven)
  • Geen vertoning van necrofilie (sexsuele interactie met overledenen)

Assortiment bevat geen producten met psychotrope middelen.

Middelen die een zeer sterk effect hebben zoals heroïne, cannabis, mescaline, alcohol e.d.  Doel van een psychotroop is wijziging brengen in gemoedstoestand of in geestelijke functioneren. Nederland heeft een Opiumwet opgesteld met psychotrope stoffen die verboden zijn in Nederland om in te handelen of te verwerken in producten. Klik hier voor verdere toelichting op de Nederlandse Opiumlijsten I & II.

Dagelijkse genotmiddelen zoals koffie en chocolade worden vanwege het milde effect niet meegerekend.

De website heeft geen malware of elementen die digitale fraude bevorderen.

Tijdens een bezoek wordt geen malware verspreid en worden meer mogelijkheden tot betaling gegeven dan alleen vooruit betalen en/of overboeking. Tevens zijn een geldige KvK, BTW nummer en contact gegevens een vereiste.

Praktijkvoorbeeld Fantasieshop.nl

praktijkvoorbeeld fantasieshop.nl

Interesse in deelname?

Elke 18+ website of webwinkel kan dus deelnemen. Alleen bij goedkeuring van Stichting BrowseSafe mag de indicator worden gebruikt en zal Stichting BrowseSafe dit delen aan haar bezoekers.

De indicator wordt alleen verleend door Stichting BrowseSafe, geen enkel ander partij is bevoegd door Stichting BrowseSafe om deze 18+ indicator met bijbehorende criteria uit te geven.  © 2012 Stichting BrowseSafe